Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü

Elektronik Atıkları Geri Dönüştürme

Elektronik atıkların geri dönüşümü, bu atıkları toplamak ve ayrıştırmak ile başlar ve geri dönüşümden çıkan değerli metallerin ve hammaddelerin raporlanması işlemi ile sona erer. Geri dönüşümde temel malzemeler toplanır, uygun olan araçlarla tesislere gönderilir. Bu malzemeler ön ayrıştırmadan geçerler ve ilgili sınıflara ayrılırlar. Atıklar süreç aşamasından geçtikten sonra ortaya çıkan malzemeler bulundukları sınıfa göre ayrılarak ilgili kuruşlara gönderilmek üzere hammadde şekline geri dönüşümü sağlanır. Atık geri dönüşümü aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

E-Atıkların Toplanması: Uzun süreli toplamalar için atık kutularına veya konteynırlara yerleştirilmesi mümkündür. Bir kere yapılacak alımlar için sözleşme ile atıkların yerinde toplanması mümkün olur.

E-Atık Nakli: Atıkların nakli, ADR lisansı bulunan şoför ve araç, ayrıca araçta bulunan özel metal ve plastik kasalar ve donanımlı olan personel ile yapılır.

E-Atık Ön Ayrıştırması: Bu işlemde akü, floresan bulunan aydınlatma cihazları, lambalar ve monitörler ayrılırlar. Diğer malzemeler uygun proseslere girmek için depoya alınırlar.

Geri Dönüşüm: İşlem sonrasında ortaya çıkan demir, paslanmaz, plastik, bakır gibi malzemeler uygun hammadde kuruluşlarına gönderilerek ekonomiye katkı sağlamak için tekrar geri kazandırılırlar.

Kaynak: http://www.elektronikatik.net © Copyright Makaleyi izinsiz kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.